Zondag 17 april 2005, de tweede etappe.

Het was mooi zonnig in midden Nederland, ideaal wandelweer. Om 12:45 verzamelen in Scherpenzeel. Op het laatste moment bedenken we, mijn lieve vrouw Francis en ik, dat we net zo goed met de fiets kunnen gaan als met de auto. In Scherpenzeel zien we, dat Jan en Tiny al bij de dorpspomp staan te wachten. Even later arriveren ook Ineke en Wim. Voor vandaag is de club compleet.

U kunt hier klikken om de fotorapportage te bekijken.

We gaan met de bus via Woudenberg naar "de Boom"!! Dit is een actie, waar je eigenlijk om moet lachen. Kom je in Woudenberg city, stappen wat bekende mensen de bus in, je groet ze vriendelijk, en die zien je dan drie tellen later bij halte "de Boom", voor de regionaal iets minder bekende lezers, dit is amper 500 meter buiten het dorp, weer uitstappen. Die zullen zich wel afgevraagd hebben: "Waar zijn die mee bezig?" Via het landgoed "de Boom" wandelden we richting het Valleikanaal. Eerst kwamen we bij de spoordijk. Over de spoordijk weer een stukje richting Woudenberg. Ter hoogte van het sluizencomplexje ging de route verder over de defensiedijk, richting Schapenbruggetje. Al wandelend over de dijk, drong het geleidelijk aan tot mij door, dat deze dijk toch wel redelijk hoog is. Er werd deze middag ook veel gefietst. Ook bekenden van ons uit Woudenberg zagen we gebruik maken van het net vernieuwde fietspad langs het kanaal. Onderweg werd er heel wat af gekletst. Bij het Schapenbruggetje bijvoorbeeld. Hier werd even stil gestaan bij de aangelegde vistrap. Betwijfeld werd of er ooit wel eens een vis van deze trap gebruik heeft gemaakt. Hoeveel tol zou een vis dan moeten betalen, om het trappetje rendabel te laten zijn? De tocht ging verder langs de linkeroever van het kanaal, stroomopwaarts. Hier was geen pad meer te onderscheiden, maar werd er door het weiland gelopen. Na een aantal hekken te hebben overwonnen, arriveerden we bij de Pothbrug. De drukke provinciale weg Scherpenzeel - Woudenberg werd overgestoken en daar ging de tocht verder over de dijk. Een dixy huisje maakte bij de dames nogal wat los. Even verderop was een begin gemaakt met het terug brengen in oude staat van de dijk, inclusief de loopgraven. Bij het tweede bruggetje sloegen we linksaf, richting Scherpenzeel. Al met een leuke tocht, het bier is nog gespaard gebleven tot na de volgende etappe. Hopelijk is de club dan compleet!

Related Articles

Floryn wandeling

Op bezoek bij Ellen

Wandelen met de Babyclub

Fietsen in Gaasterland en nog wat.

CIMG2497.JPGVrijdag 29 september 2006 zijn we wezen fietsen in Friesland. Het Gaasterlan paad hadden we uitgezocht om te gaan doen. Deze route is 37km.

Read More

Wat hebben we zoal gedaan

Beste vriendinnen en vrienden,
Het is al weer even geleden dat jullie langs deze weg iets van ons hebben vernomen. Dus werd het de hoogste tijd om hier wat recente informatie te geven.

Door op de betreffende foto te klikken kom je in het fotoalbum.

Read More

De Catharina-tour

DSC05892.JPGNadat op de parochiedag van Sint Maarten op de veiling mijn kavel bij opbod verkocht was, restte er voor mij de plicht de kopers het gekochte product te leveren. De productomschrijving was zeer summier en eigenlijk best ook wel rekbaar. Het ging om een fietstocht van een halve dag door de locatie H. Catharina. Deze bestrijkt de plaatsen Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg.

Voor de foto's klik je op de volgende link:
http:www.boschker.net/piwigo/index.php?/category/21

Read More

De familie Rensing fietsdag

CIMG1972.JPGZondag jl., 25 juni 2006, op de verjaardag van mijn moeder, haar verjaardag wordt op zondag 2 juli 2006 gevierd, was de jaarlijkse fietsdag van de familie Rensing. Dit keer lag de organisatie bij Dinie en Henk Dibbelink uit Borculo. Bij aankomst werden we onthaald op koffie met koek. Het was meteen al gezellig buiten op het terras. Dat zullen de buren wel gehoord hebben.

Read More

Fietstocht door de streek; "Van Jonge Leu en Oale Groond".

CIMG2761.JPGAfgelopen zondag 3 juni waren wij uitgenodigd bij Fons en Ria Weber. Rommy en Siny te Vaarwerk waren er ook, dus een echte kleine reunie van de opleiding in Enschede.

Read More

Hemelvaart 2005, bevrijdingsdag

CIMG0803.jpgVandaag is de weersverwachting niet al te best, in de loop van de middag wordt er regen verwacht vanuit het westen.
We besloten er een gecombineerde fiets-wandeldag van te maken. Fietsen naar Lunteren en aldaar gaan wandelen.
U kunt hier klikken om een paar foto's te bekijken.

Read More

Fietsweekend Drenthe

CIMG2213.JPG Met een goede weersverwachting in het verschiet, de hele grote hitte was over, hebben wij afgelopen weekend, 29 en 30 juli 2006, samen met Mariet en Wim in Drenthe gefietst.

Read More

Familie fietsdag met de Rensings

Zondag 24 juli 2005 was het dan eindelijk zover.... Familie fietsdag met de Rensings. Voor mij begon de dag veel te vroeg. Francis had de wekker op 7:30 gezet en daarbij meteen de tijd maar een uur vooruit geschoven ter compensatie. Dus was er nog een uurtje om mijn "kantoor" te zuigen, etc. Om 8:45 gingen we richting Eibergen. Gerda zou fietsen huren, want onze auto is met Jos onderweg. Gerda had de koffie al klaar. ook de krentewegge viel in goede smaak. Gezellig zo'n koffieuurtje.

U kunt hier klikken om een paar foto's te bekijken.

Read More

Kampen, 29 augustus 2004

‘s Ochtends met de auto naar Kampen gereden, en aldaar op de carpoolplaats bij Kampen-Zuid, ik weet niet zeker of dat zo heet, de auto geparkeerd.
De oorspronkele bedoeling was om de IJsseldelta te gaan fietsen en daar dan iets bij aan te knopen. Maar bij het knooppunt Hattemerbroek kun je niet direct afslaan naar Hattem, dus besloten we om naar Kampen te gaan.

Door hier te klikken gaat U naar de fotorapportage.

Read More

Monday, 05 February 2024 11:24

Deze site draait op Sj Basic4 van Smartaddons. De template bevalt uitstekend en biedt vele mogelijkheden. Echter de jaren gaan verder en ontwikkelingen staan niet stil. Deze template echter staat...

Wednesday, 30 August 2023 12:32

Inhoudsopgave Introduction 2 How to set up an OpenVPN server 2 Step 1 download easy-rsa 2 Step 2 build certs and keys for server and client 2 Step 3 Configure server 3 Step 5 Start server 4 Step 6...

Thursday, 23 March 2023 10:31

Op vrijdag 9 september 2022 waren we op de terugweg van een verblijf op het Duitse eiland Rügen naar huis. Voorbij Bremen, in de buurt van Wildeshausen ging opeens de rem vastzitten. Gelukkig reden...

Thursday, 26 January 2023 09:57

In de achterliggende jaren heb ik een aantal scripts geschreven om mijn IT services te monitoren. Een script ontstaat door een behoefte om iets te berekenen of te testen. Ik gebruik daarvoor stukjes...

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes