Familie weekend in Eversberg

CIMG1483.JPG Eindelijk was het dan zover. Op vrijdagochtend 3 februari, 's ochtends na thuis nog een kopje koffie te hebben gedronken en de laatste vaat te hebben gedaan, vertrokken we vol verwachting naar Eversberg. De lucht was grijs, en dat zou in het weekend ook niet veel anders worden. Bij Dortmund zagen we af en toe al sporen van sneeuw liggen. Zo kwamen we, na ongeveer 2,5uur rijden en een kopje koffie onderweg, in Eversberg. We arriveerden als laatsten.

Door hier te klikken gaat U naar de fotorapportage.

In het penthouse, zo werd de bovenste woning betiteld, was het al heel gezellig. De bittertjes vonden gretig aftrek. Hierna werd het de hoogste tijd om de benen te strekken. Een wandeling naar de ruine werd het.
Het avondmaal werd genoten in het restaurant Dollenhof. Nou dat was niet mis. Prima eten. De hier geleverde kwaliteit kunnen vele Nederlandse restaurants, volgens mij niet leveren, zeker niet voor de prijs die we daar moesten betalen.
Terug "thuis" werd er koffie gedronken bij een gezellig brandend haardvuur. Ook onze gastheer Ferdi met zijn vrouw Ingrid waren van de partij. Daarna kwamen al gauw de alcohol houdende dranken aan de beurt en werd het gezellig samenzijn tot in de kleine uurtjes voortgezet. Er werden vele herinneringen opgehaald en oude foto's bekeken.
's Ochtends was er gezamelijk ontbijt in het aufenhaltsraum. We schrijven zaterdag 4 februari 2006. Besloten werd om naar het skigebied Westernbödefeld te gaan. Volgens de gastheer was dit maar een kwartiertje rijden, maar zoals zo vaak, de praktijk was weerbarstiger.
De kat werd behoorlijk uit de boom gekeken, maar nadat Emiel ging skiën en een paar afdalingen gemaakt had, werd dat anders. Emiel vroeg of ik de ski's even wilde proberen. Nou vooruit, moeizaam enkele tientallen meters omhoog werken en je dan naar beneden laten glijden. Tamelijk ongecontroleerd. Even later hadden we 6 paar ski's in gebruik!! De dappersten gingen ook met de lift naar boven, volgens mij hadden er sommigen al vaker op de latten gestaan. Om broer Arnold begonnen we ons zorgen te maken, hij kwam maar niet. Lopen met die schoenen gaat nu eenmal niet zo best.
Ook de glijschotels werden nog goed getest. Dit ging ook geweldig. Veel geweldiger was niet nodig, Francis botste tegen de skiverlei op en bezeerde zich, maar dat had wel veel erger af kunnen lopen.
Al met al een bijzonder geslaagde middag, waarbij Arnold Piepers zich meermalen afvroeg waarom we dit al niet veel eerder gedaan hadden. Hierna reden we terug en gingen Ferdi's schuur bekijken. Een biobedrijf, dat wel. De runderen stonden er in stallen, zoals dat in de middeleeuwen ook al het geval was. Daar in de buurt hebben we nog een eindje gewandeld. De natuur is er schitterend.
Het avondeten was weer in de Dollenhof. Het was weer net zo goed als de vorige avond. Om 20:00u moesten we bij Scheer zijn, daar was de kegelbaan gehuurd voor 2 uur. Er was besloten, dat de kouden tegen de warmen moesten spelen. Dat vuurtje laaide af en toe behoorlijk op. Aangezien wij warmen de kouden geen figuur wilden laten slaan, werden wij weggehoond. De kouden besloten toen over te stappen op een ander spel type. Zonder de overwinning op te eisen, hebben de warmen toch getoond veel talent in huis te hebben. Dat bij dit alles ook de kelen gesmeerd moesten worden mag duidelijk zijn.
De late avond en 'vroege' ochtend verliepen als de vorige keer. Na de koffie hebben we nog een wandeling door Eversberg gemaakt en daarna zijn we om ongeveer 13:00 weer huiswaarts gereden.
Thuis troffen we een vol huis aan. Achter kon je bijna niet lopen. Je moest tussen de backpacks en wandelschoenen door zien te komen. De schuur, daar kon je ook niet in. Die was gevuld met 15 mountainbikes. Dat krijg je als Jos voor de TSAC (Twentse studenten alpinisten club) een bikkelweekend organiseert. Overigens waren wij hier wel van op de hoogte, maar toen ze vertrokken waren hebben we toch een aantal van die modderfietsen buiten neer gezet.
Dit verhaaltje wil ik afsluiten met het volgende mailtje, dat Maria me stuurde:
Alweer aan het normale leventje gewend??? Is wel even afkicken, niet?
Ik dacht laat ik eens even bij Henk op de site kijken . Wat schetst mijn verbazing...
nog geen reportage over Eversberg op de site.. Hoe kan dit nou?
Roy gaat kijken of mijn fotos naar jullie gesttuurd kunnen worden, dan kun je die er misschien ook wel bij opzetten.
Wat een gaaf weekend hebben we toch gehad, niet waar?

Related Articles

Met Rejoice naar Gersdorf

Babyclub naar Texel

Fietsen in Gaasterland en nog wat.

CIMG2497.JPGVrijdag 29 september 2006 zijn we wezen fietsen in Friesland. Het Gaasterlan paad hadden we uitgezocht om te gaan doen. Deze route is 37km.

Read More

Wat hebben we zoal gedaan

Beste vriendinnen en vrienden,
Het is al weer even geleden dat jullie langs deze weg iets van ons hebben vernomen. Dus werd het de hoogste tijd om hier wat recente informatie te geven.

Door op de betreffende foto te klikken kom je in het fotoalbum.

Read More

De Catharina-tour

DSC05892.JPGNadat op de parochiedag van Sint Maarten op de veiling mijn kavel bij opbod verkocht was, restte er voor mij de plicht de kopers het gekochte product te leveren. De productomschrijving was zeer summier en eigenlijk best ook wel rekbaar. Het ging om een fietstocht van een halve dag door de locatie H. Catharina. Deze bestrijkt de plaatsen Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg.

Voor de foto's klik je op de volgende link:
http:www.boschker.net/piwigo/index.php?/category/21

Read More

De familie Rensing fietsdag

CIMG1972.JPGZondag jl., 25 juni 2006, op de verjaardag van mijn moeder, haar verjaardag wordt op zondag 2 juli 2006 gevierd, was de jaarlijkse fietsdag van de familie Rensing. Dit keer lag de organisatie bij Dinie en Henk Dibbelink uit Borculo. Bij aankomst werden we onthaald op koffie met koek. Het was meteen al gezellig buiten op het terras. Dat zullen de buren wel gehoord hebben.

Read More

Fietstocht door de streek; "Van Jonge Leu en Oale Groond".

CIMG2761.JPGAfgelopen zondag 3 juni waren wij uitgenodigd bij Fons en Ria Weber. Rommy en Siny te Vaarwerk waren er ook, dus een echte kleine reunie van de opleiding in Enschede.

Read More

Hemelvaart 2005, bevrijdingsdag

CIMG0803.jpgVandaag is de weersverwachting niet al te best, in de loop van de middag wordt er regen verwacht vanuit het westen.
We besloten er een gecombineerde fiets-wandeldag van te maken. Fietsen naar Lunteren en aldaar gaan wandelen.
U kunt hier klikken om een paar foto's te bekijken.

Read More

Fietsweekend Drenthe

CIMG2213.JPG Met een goede weersverwachting in het verschiet, de hele grote hitte was over, hebben wij afgelopen weekend, 29 en 30 juli 2006, samen met Mariet en Wim in Drenthe gefietst.

Read More

Familie fietsdag met de Rensings

Zondag 24 juli 2005 was het dan eindelijk zover.... Familie fietsdag met de Rensings. Voor mij begon de dag veel te vroeg. Francis had de wekker op 7:30 gezet en daarbij meteen de tijd maar een uur vooruit geschoven ter compensatie. Dus was er nog een uurtje om mijn "kantoor" te zuigen, etc. Om 8:45 gingen we richting Eibergen. Gerda zou fietsen huren, want onze auto is met Jos onderweg. Gerda had de koffie al klaar. ook de krentewegge viel in goede smaak. Gezellig zo'n koffieuurtje.

U kunt hier klikken om een paar foto's te bekijken.

Read More

Kampen, 29 augustus 2004

‘s Ochtends met de auto naar Kampen gereden, en aldaar op de carpoolplaats bij Kampen-Zuid, ik weet niet zeker of dat zo heet, de auto geparkeerd.
De oorspronkele bedoeling was om de IJsseldelta te gaan fietsen en daar dan iets bij aan te knopen. Maar bij het knooppunt Hattemerbroek kun je niet direct afslaan naar Hattem, dus besloten we om naar Kampen te gaan.

Door hier te klikken gaat U naar de fotorapportage.

Read More

Monday, 05 February 2024 11:24

Deze site draait op Sj Basic4 van Smartaddons. De template bevalt uitstekend en biedt vele mogelijkheden. Echter de jaren gaan verder en ontwikkelingen staan niet stil. Deze template echter staat...

Wednesday, 30 August 2023 12:32

Inhoudsopgave Introduction 2 How to set up an OpenVPN server 2 Step 1 download easy-rsa 2 Step 2 build certs and keys for server and client 2 Step 3 Configure server 3 Step 5 Start server 4 Step 6...

Thursday, 23 March 2023 10:31

Op vrijdag 9 september 2022 waren we op de terugweg van een verblijf op het Duitse eiland Rügen naar huis. Voorbij Bremen, in de buurt van Wildeshausen ging opeens de rem vastzitten. Gelukkig reden...

Thursday, 26 January 2023 09:57

In de achterliggende jaren heb ik een aantal scripts geschreven om mijn IT services te monitoren. Een script ontstaat door een behoefte om iets te berekenen of te testen. Ik gebruik daarvoor stukjes...

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes