CIMG3837.JPGGuatemala, op bezoek bij Ellen.

Op 31 -08-2008 vertrokken we naar schiphol. Vrienden van ons waren zo vriendelijk om ons weg te brengen. Hartelijk dank hiervoor. Het vliegtuig vertrok om 14:20u. We vlogen naar Houston in Texas USA. We hadden een goede vlucht.

In Houston kon onze bagage wel via de transfer overgeladen worden, maar zelf moesten we met onze handbagage door de douane om uit te checken en even daarna opnieuw in te checken. Wat een gedoe zeg. Formulieren invullen, vingerafdrukken van alle vingers en een irisscan. Dit lijkt meer op werkverschaffing dan op veiligheidsmaatregelen, zie de rij ambtenaren die hier druk mee is.

Na ongeveer 1:30u konden we instappen op de vlucht naar Guatemala, die ongeveer 2:30u zou duren. Wel moest er om een orkaan heen gevlogen worden. Om 21:00 lokale tijd landen we in Guatemala City. Na in het vliegtuig al formulieren ingevuld te hebben, wat met de turbulentie toch wel lastig was, moesten we ook bij de bagage claim nog een formulier invullen.
Dan eindelijk zagen we Ellen, met haar vriendin Anke. Het weerzien was wel even emotioneel voor ons allen.
Vlug met de taxi naar ons hotel, maar daar aangekomen bleek onze reservering gecancelled. Dank zij de creditcard konden we overnachten. Het heeft Ellen heel wat heen en weer bellen gekost om de goede vouchers te bemachtigen, deze werden uiteindelijk pas de volgende dag ’s avonds bij het hotel afgeleverd. Dit kan beter SNP en Ixcanan!
De hoogste tijd om nog even ergens een drankje te kopen.

Foto’s van onze vakantie kun je hier vinden.

TPL_BACKTOTOP