CIMG1676.JPG Op 17 maart 2006 was het dan zover. 's Ochtends om 03:00 liep de wekker af. Als je om 7:30u op vliegveld Zaventem, bij Brussel, wilt vertrekken, voor een weekend Athene, dan moet je er ongeveer 2 uur van tevoren zijn. Bij een reistijd van ook ongeveer 2 uren betekent dat dus vroeg opstaan.

U kunt hier klikken om de fotorapportage te bekijken.

Zo kwam het dan ook dat iedereen met vermoeide ogen rondliep in de vertrekhallen van het vliegveld.
We vertrokken op tijd, al moesten eerst de defrosters hun werk doen, en hadden een goede vlucht, met mooi uitzicht boven de Alpen, en geen turbulentie. Het vliegveld van Athene ligt zo'n 30km. buiten de stad. Vandaar was er een goede metrolijn naar Athene. Wel even opletten, om op het juiste metrostation uit te stappen. Met een kwartiertje lopen bereikten we vervolgens het Ionis hotel, alwaar we tegen een gereduceerd tarief, via internet, kamers hadden geboekt.

Nadat we de bagage op de hotelkamers hadden gedropped, gingen we even wat eten op een terrasje, waar we even tevoren, op weg naar het hotel, langs waren gelopen.
Daarna kon de verkenning van Athene beginnen. We hebben een stadswandeling gemaakt richting Acropopolis. Op die route viel er al veel te bekijken. Je komt dan langs diverse archeologische plaatsen, waar opgravingen zijn gedaan.
Voor het avondeten kon je overal terecht. Eetgelegenheid is er voldoende. De porties vlees vonden we eigenlijk te groot. Wel werd er altijd water geserveerd. Ook overdag, als je ergens op een terrasje ging zitten, werd er meteen water gebracht.

Na een nachtje slapen gingen we de Acropolis op. Het ontbijt was overigens prima. Vooral de Griekse yoghurt met een grote schep honing erover was heerlijk. Op de volgende link vind je een goede beschrijving hierover:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Akropolis_van_Athene

De derde dag gingen we naar het Syntagma-plein, om de wisseling van de wacht te zien, bij het monument van de onbekende soldaat. Dit schouwspel vind elke zondag om 10:30 plaats. Zie ook:
http://www.grieksegids.nl/vakantieland/athene_parlement/parlement.htm en
http://nl.wikipedia.org/wiki/Athene#Om.C3.B3nia_en_S.C3.BDntagma.
Daarna liepen we naar de universiteitsgebouwen. Daar in de buurt was een Starbucks, een Amerikaanse koffiehuis keten. We hadden allemaal wel zin in een bakje normale koffie. De Griekse koffie lijkt een beetje op Turkse koffie, een heel klein kopje sterke prut.
Daarna gingen we naar het Byzantyns museum. Dit vertelt het verhaal van het begin, de glorietijd en de instorting van het Byzantynse rijk. Zie
http://nl.wikipedia.org/wiki/Byzantijnse_Rijk.
Daarna liepen we langs het Koninklijk Paleis, waar je ook van die wachters aantreft, als bij het monument voor de onbekende soldaat. Tegenover het paleis loop je dan de botanische tuinen van Athene in. Daarna zijn we via het Olympisch stadion en de Toren der Winden weer terug gegaan naar het hotel.
Alweer de laatste dag. We hebben een bezoek gebracht aan de havenstad Piraeus. Zie:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Piraeus.
Dit was niet zo'n succes. En daarbij hadden we nog de pech dat Ellen, bij een stoeipartijtje ten val kwam. Ze liep daarbij een hoofdwond op, die gehecht moest worden.
Tegen vieren werd het tijd om naar het metrostation te gaan, de bagage, die we daar in een kluis hadden achtergelaten, weer op te halen, en te vertrekken richting vliegveld.
We hadden een goede thuisvlucht. Nadat we Ellen naar Delft gebracht hadden kwamen we in het holst van de nacht weer thuis met de jongens.
Het was een mooie reis. Athene is echt de moeite waard. Het was voor in het seizoen, en dat betekende dat de temperatuur er prima was. Wandelen met korte mouwen, en een pet gekocht om mijn hoofd niet verder te verbranden in de zon.

TPL_BACKTOTOP