• Sigiriya
  Sigiriya
 • Plitvicka
  Plitvicka
 • Angkor Wat
  Angkor Wat
 • Halong Bay
  Halong Bay
 • Kruger Park
  Kruger Park
 • Pacaja
  Pacaja
 • Himeji
  Himeji
 • Perito Moreno
  Perito Moreno
 • Preikestolen
  Preikestolen

DSC03422.JPGAf en toe willen op deze plek iets van onze belevenissen en ervaringen vertellen. U kunt ook onze fotogalerij bezoeken. Als U op Gallery klikt in de menubalk, komt U in de fotogalerij. Een bericht sturen kan door in de menubalk op "Mail ons" te klikken. De foto's rechts geven U een indruk van onze hobby's wijn maken en tuinieren.DSC05688.JPG Sinds 2012 hebben we een andere moestuin.
Op 21 januari 2013 is de overstap gemaakt van PHP-Nuke 8.0 naar Joomla 3.0, waarbij alle data goed is meegekomen tijdens de conversie.


We zijn blij dat onze dochter in verwachting is. Het gaat allemaal goed. Natuurlijk heeft ze af en toe klachten welke bij de zwangerschap horen.

In juli verwachten wij een kleinkind!! Hoe leuk is dat?laughinglaughinglaughing

Het opwaarderen van Zimbra en Ubuntu

Upgrade zimbra 8.8.10 op ubuntu 16.04 naar zimbra 8.8.15 op ubuntu 18.04 LTS
Methode
Als eerste gaan we op de bestaande mailserver Zimbra opwaarderen. Daarna gan we het OS van de server opwaarderen en tegelijkertijd de versie van zimbra voor dat OS aanbrengen.
Voorbereiding
Download de zimbra upgrade bestanden voor de oude versie van ubuntu.
zcs-8.8.15_GA_3869.UBUNTU16_64.20190918004220.tgz
Zimbra upgrade
Kloon de virtuele mailserver met behulp van de Virtuele machine Beheerder.
Kopieer zcs-8.8.15_GA_3869.UBUNTU16_64.20190918004220.tgz naar de mailserver.
Maak verbinding met de mailserver via ssh.
Wordt superuser, sudo su –
Zimbra recommends that an install or upgrade session be run with a UNIX command such as screen to help prevent an install or upgrade session from terminating before it is completed. This is important when the upgrade includes restoring a configuration that has a large number of accounts.
Example command usage:
screen ./install.sh
cd /opt
Unpack the file: tar xzvf zcs-8.8.15_GA_3869.UBUNTU16_64.20190918004220.tgz
Change to the correct directory.

cd <expanded-directory>
Begin the upgrade installation.

./install.sh
The Zimbra software agreement is displayed. Read this software license agreement and type Y.
When Use Zimbra’s packaging server [Y] is displayed, press enter to continue. Your system will be configured to add the Zimbra packaging repository for 'yum' or apt-get so it can install the Zimbra third party packages.
When Do you wish to upgrade? [Y] is displayed, press enter to continue. The upgrade packages are unpacked.
The packages are listed. The installer also lists packages that are not installed. If you want to install the packages at this time, type Y; otherwise press enter. The upgrade checks that there is enough space to perform the upgrade. If there is not enough space, the upgrade stops.
When The system will be modified. Continue? [N] is displayed, type Y and press enter. The Zimbra server is stopped, and the older packages are removed. The upgrade process verifies which version of ZCS is being run and proceeds to upgrade the services, restores the existing configuration files, and restarts the server. If you have a configuration with a large number of accounts created, this can take a while.
If you have not set the time zone, you will be asked to set it. This sets the time zone in the default COS. The time zone that should be entered is the time zone that the majority of users in the COS will be located in.
When Configuration complete, press enter.
Check mail, agenda en admin-console op goede werking.
Ubuntu upgrade
Kloon mailserver
Kloon de virtuele mailserver met behulp van de Virtuele machine Beheerder.
Maak verbinding met de mailserver via ssh.
Laatste patches toevoegen
Wordt superuser, sudo su –
Update all the packages and dependencies before do a upgrade with the next command

apt-get update && apt-get upgrade && apt-get autoremove
of
aptitude full-upgrade
Start upgrade process
do-release-upgrade
When prompted by ‘do-release-upgrade’ that the third party sources have been disabled, re-enable those third party sources. To do this, open ‘/etc/apt/sources.list.d/zimbra.list’ with an editor and remove “#” at the beginning of each line.
Ga door bij elke vraag en kies voor behoud van config bestanden.
Verwijder oude pakketten als de vraag gesteld wordt.
Doe een herstart als daarom gevraagd wordt.
Finish
De server draait nu Ubuntu 18.04 met Zimbra 8.8.15 voor ubuntu bionic.

Er is veel gebeurt. Een andere applicatie voor de foto galerij. Server upgrades en al de perikelen die er bij komen kijken. De Menalto gallery programmers zijn gestopt met het onderhoud van hun mooie product. Hierdoor werd ik gedwongen uit te zien naar een alternatief. Het is Piwigo geworden en sinds een paar jaar werkt dat nu.

 

Vanwege serverupgrade naar Opensuse leap 15.1 onstonden er problemen met php 7.1, die een impact hadeen op Piwigo en Joomla. Voor Joomla gebruik ik het thema Icemegamenu. Dat thema is nog net bijgewerkt door een Franse programmeur, zodat dat weer correct werkt. Piwigo gaf problemen met het uploaden van foto's, wat door het configureren van php parameters opgelost kon worden.

 

De relatie tussen Joomla en de fotogalerij was natuurlijk verstoord. Nu alle foto's en links zijn bijgewerkt, werkt alles weer naar behoren. Het toekomstperspectief voor het Joomla thema is niet erg best, maar we wachten rustig af hoe dat verder gaat.

Beste lezer,

Deze week uiteindelijk de stoep gespoten. Mijn Kārcher M520 wou niet. Na eindeloos in- en uit elkaar halen van de pomp en het vernieuwen van de olie, de olie in het bad was meer water dan olie, viel er uiteindelijk een beetje te werken met de spuitlans. De vuikfrees trok hij niet.

 

De stoep hebben we met een terrasreiniger aan een Krānzle 3 fasen hogedrukspuit afgespoten. Voor de energievoorziening hadden mijn maat en ik een dieselaggregaat op de aanhanger gezet en zo hadden we elektriciteit.

 

Gisteren, 17 mei 2019, heb ik randjes en borders gedaan met de Kārcher. Die hield er op een gegeven moment mee op. Wat bleek, mijn verlengsnoer was defect. Ander snoer gepakt en alles werkte weer. Ik had al een uurtje gespoten, en na dit incident ging ik de vuilfrees nog maar weer eens proberen. Tot mijn grote verbazing ging dat nu wel goed.

 

Drie zakken breki-zand verdeeld over de stoep voor en achter en alles ziet er weer pico bello uit. Helemaal nu ook de struiken weer geschoren zijn.

 

Die Kārcher heeft me veel te veel tijd gekost. Voor 90% was hij al bij de sloop. Uiteindelijk deed ie het weer prima. Misschien moet dat ding niet zo lang ongebruikt blijven, blijft de stoep ook helder.

We zijn 2018 traditioneel begonnen met het oudejaarsclubje. Vanuit de dakopbouw hadden we een mooi uitzicht over de door vuurwerk gesierde lucht boven ons dorp. Heel gezellig om van dit panorama te genieten met een glas halb-trocken Duitse bubbels.

 

Op nieuwjaarsdag is er altijd de nieuwjaarsreceptie bij mijn familie. De nieuwjaarswens voelt wel erg dubbel aan als je het beste wenst aan ernstig zieke familieleden. Maar toch wens je ook hen het beste al is hun situatie zeer moeilijk. Op zo'n moment is het goed om iedereen te zien en toch gezellig samen wat te drinken.

 

In de nacht van twee naar drie januari woei er een bijzonder zware storm over ons nederig stulpje. De volgende morgen vond ik op de oprit een afgewaaide eindvorst. Dat was dus de verklaring van een apart geluid wat we 's nachts, lekker gelegen in de warme dekens, hadden gehoord.

 

Nu nog het herstel. Op de sloop was er wel een eindvorst voor sneldek, maar die was meer dan half zo duur als een nieuwe. Op naar de bouwmarkt. Daar bleek dat alles uitverkocht was, vanwege de storm dus. In de winkel was men zo vriendelijk om me naar een andere bouwmarkt, een kilometertje verderop, te verwijzen. Daar kon ik de laatste eindvorst kopen.

Nu moet de reparatie nog gedaan worden, maar dat vertel ik misschien later.