Op vrijdag 9 september 2022 waren we op de terugweg van een verblijf op het Duitse eiland Rügen naar huis. Voorbij Bremen, in de buurt van Wildeshausen ging opeens de rem vastzitten. Gelukkig reden we op de rechter rijstrook en konden we veilig de vluchtstrook bereiken.

Aangezien we een SEAT rijden hebben we de mobiliteitsservice van SEAT gebeld. Door Adac zijn we naar garage Wilke in Wildeshausen gebracht. Zelf hebben we een hotel geboekt voor de overnachting.
De service is repatriëring van de auto als die niet binnen 3 werkdagen gemaakt kan worden en 3 overnachtingen. We werden min of meer gedwongen om dit zelf te regelen, aangezien de communicatie met de mobiliteitsservice nogal wat te wensen overliet, en we tegen sluitingstijd van de garage toch ergens onderdak moesten zoeken.

De volgende dag kwam er nog geen uitsluitsel over vervoer. Gelukkig konden we door een familielid worden opgehaald en thuisgebracht. De auto bleek naar een officiële SEAT-dealer te moeten.

Het transport van de auto naar de SEAT-dealer in Cloppenburg zou op maandag 11 september 2022 plaats vinden. Uiteindelijk, na veel gebel, is de auto op vrijdag 16 september 2022 in Cloppenburg.

Uiteindelijk was de auto op donderdag 22 september 2022 gerepareerd. De ABS unit was defect en dat was een behoorlijke kostenpost. OP vrijdag 23 september heb ik met een vriend de auto opgehaald.

Dan denk je dat alles klaar is, maar wat te deon met de kosten van verblijf en transport die we gemaakt hebben. Ook hebben we nog een keer een auto geleend, dat kan ook niet voor niets.

De gemaakte kosten hebben we ingediend bij de vertegenwoordiger van de mobiliteitsservice van onze garage. Zij zijn ermee aan de slag gegaan en uiteindelijk op 14 februari 2023 kregen we te horen dat er niets vergoed zou worden.

Hierop heb ik onze rechtsbijstandverzekering ingeschakeld. Na het overhandigen van het kostenoverzicht en de bijbehorende bewijzen, kregen we van de verzekering het voorstel dat zij de zaak overnemen en ze ons zullen vergoeden wat ons toekomt. Zo hadden we binnen twee weken onze vergoeding binnen via de rechtsbijstand.

Zo hadden we ,na bijna een half jaar, onze gemaakte kosten terugbetaald gekregen.

TPL_BACKTOTOP