Op 14 januari 2018 vertrokken we, vanaf vliegveld Eindhoven, met Transavia naar Sevilla. Bij aankomst was het regenachtig. De temperatuur al wel boven de 10 graden, heel wat aangenamer dan in Nederland.

Met de airportshutle gaan we de stad in. Het is nog vroeg, maar we mogen onze bagage al in het appartement achterlaten. Het is dus tijd voor de eerste verkenning van de stad. We gaan naar het stadsdeel Triana met de oude markt. Triana is tevens het centrum voor keramiek.

Het eetcafe dat we 's avonds bezochten was echt klein. De stukken vis en vlees daarentegen waren echt groot. De smaak was goed, maar dit was echt teveel. Eten is niet duur in Sevilla, we hebben nooit meer dan €25,-- per persoon betaald, inclusief drankjes. Uiteraard hebben we bij ontbijt of lunch de befaamde iberische ham ook gegeten.

De tweede dag hebben we fietsen gehuurd, meteen voor twee dagen. We zijn naar het Spaanse plein gegaan. Je ziet daar het tentoonstellingsgebouw van de Spaans-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. We fietsten verder door het park van Maria Luisa. We gingen daarna in noordelijke richting langs het museum van moderne kunst en weer terug naar het oude centrum. Onderweg genoten we van de heerlijke lunch en de koffie en drank pauzes op de terrassen. De temperatuur liep in de middag op naar zo'n 18 graden met volop zon. 's Avonds hebben we een tapas restaurant opgezocht. Of dat lekker was? Jazeker!

Na lekker geslapen en ontbeten te hebben, ontbijttentjes vind je overal, hebben we de bezienswaardigheden van Sevilla bezocht. Allereerst de Metropol Parasol, daarna het Alcazar en vervolgens de kathedraal.

De laatste dag was het fietsen inleveren. We hadden het plan opgevat om met de bus naar Carmona te gaan. Dit is een oud, wit stadje wat op de top van een heuvel ligt, ongeveer 30 km. van Sevilla. Het vinden van de juiste vertrekhalte was verwarrend. Dat draaide uit op een rondje Sevilla met de stadsbus.

Op deze link kunt U de foto's bekijken.

TPL_BACKTOTOP