CIMG7349.JPGHet is alweer een tijdje geleden, dat we in Japan waren. De verwachtingen waren hoog gespannen. De reis was ver. Tja, wat een geluk dat onze kinderen nog eens ergens naar toe gaan, en dat we ze dan ook nog op kunnen zoeken! Het is bijna te mooi om waar te zijn. Wat is er van dit alles blijven hangen?

Japan bleek meer westers geori├źnteerd te zijn dan we hadden verwacht. De steden zijn metropolen, waarvan je de omvang nauwelijks kunt bevatten. Het openbaar vervoer draait als een goed geoliede machine.
Het klassieke Japan zie je wel terug in de gewoontes en zeden van de Japanners. En natuurlijk in de vele historische bezienswaardigheden en traditionele belevenissen. Volop schrijnen en tempels om te bezichtigen. We sliepen in een minshuku, een traditionele Japanse herberg, op tatami matten. Het badderen in onzes, openbare badhuizen, in Japanse stijl is ons bijzonder goed bevallen. En dan zijn er natuurlijk de musea.
Ook de gevolgen van de de gevallen atoombommen worden getoond, bijzonder in de steden waar ze gevallen zijn. Hieruit is dan ook een vredesbeweging ontstaan, die sterk leeft onder de Japanners. Het V-teken staat in dit land voor peace, vrede. Dit teken wordt veel gebruikt, ook door de jeugd. Geen foto of ze maken met zijn allen het peace teken met elke hand.

Wat ook gebleven is zijn de foto's. Ook na meerdere malen sorteren blijven er nog erg veel over. Voor elke dag is er een map met foto's. Het is raadzaam om ze niet allemaal in een keer te bekijken , maar per keer een of twee dagen. Als U hier klikt komt U in hoofdmap van Japan. Veel kijk plezier.

TPL_BACKTOTOP