In september 2014 zijn we naar Marokko geweest. Een rondreis van 20 dagen met Djoser.

DSC07454Een leerzame reis met ook veel ontspanning. Marokko is duidelijk een islamitisch land. Elke plaats heeft veel moskeeën, die je 's ochtends bijtijds wekken. Het land heeft een mooie gevarieerde natuur. De kuststreek is heel anders dan het Rifgebergte en de midden- en hoge Atlas hebben ieder hun eigen bekoring. In de hoge Atlas bevinden zich de bekende Dades kloof en de Todra kloof. De bergen zorgen ervoor dat er in Marokko geen gebrek aan water is.

De economie van het land staat nog in de kinderschoenen. Je kunt dat aflezen aan de logistiek. Op de wegen zie je weinig transport van goederen. Je ziet wel veel pakezels en oude afgeladen auto's met regionale spullen naar de plaatselijke markten trekken.

Alcoholische dranken is een apart verhaal. In Marokko wordt bier en wijn geproduceerd. Het is een islamitisch land, en het is er verboden bier en wijn te schenken op terrassen. Echter wordt er op sommige terrassen toch stilletjes alcohol geschonken. Ook wij hebben een keer wijn besteld bij het eten. De wijn werd in een colafles op het tafeltje gezet. De politie heeft dan niets in de gaten. Geweldig toch. In de gemiddelde restaurants en koffiehuizen wordt ook geen alcohol geschonken. Alcoholische dranken zijn echter gewoon te koop in slijterijen.

We hebben veel foto's gemaakt. Aan de hand van het fotoalbum is de reis goed te volgen. Er is een map voor elke dag. Door hier op fotoalbum Marokko te klikken kom je er.

TPL_BACKTOTOP