Hemelvaart 2005, bevrijdingsdag

CIMG0803.jpgVandaag is de weersverwachting niet al te best, in de loop van de middag wordt er regen verwacht vanuit het westen.
We besloten er een gecombineerde fiets-wandeldag van te maken. Fietsen naar Lunteren en aldaar gaan wandelen.
U kunt hier klikken om een paar foto's te bekijken.

Om 11:00u zijn we dan zover, rugzak gepakt, wandelschoenen in de fietstas en de regenkleding niet te vergeten. Ook hadden we de zonnebrillen op gezet. En ik de pet!! We fietsten weg met een lekker zonnetje en de wind in de rug. De temperatuur was niet al te hoog, ik schat zo 12-13 C.

In Lunteren eerst even een kopje koffie gekocht, dat smaakt wel na een stukje fietsen.
Via de Meulunterse weg gingen we na het spoor rechtsaf, de Hessenweg op. Onze wandeling zou beginnen bij de Hessenhut. Tegenover camping de Goudberg zagen we wel een hut maar of dit de Hessenhut was viel niet te ontdekken. Dan maar verder fietsen en zoeken, totdat we het bos verlieten. De hoogste tijd om de kaart te gaan raadplegen. Een ding was duidelijk, we moesten terug. Dat kon maar een conclusie rechtvaardigen, n.l. dat de onbenoemde hut welke we gezien hadden inderdaad de Hessenhut moest zijn.

Na een paar happen brood zijn we gaan wandelen. De tocht zou ongeveer zes kilometer moeten zijn volgens het boekje. We zagen de zandafgraving en de Germaanse put. Dit is een reconstructie van een waterbron uit ong. 300 v. Chr. Ook zagen we een reconstructie van de zogenoemde "Celtic fields". Dit zijn kleine rechthoekige akkertjes, welke al ong. 2000 v. Chr. bewerkt werden, en waarvan de contouren met behulp van luchtcartografie zichtbaar zijn gemaakt. Van daar ging het naar de grafheuvel van de kopersmid. In de tuin van een woning zag je nog twee grafheuvels, welke nog nooit onderzocht zijn. Na een stuk verharde weg gaan we het bos weer in. Op naar de notarisbank, zie foto. Het is bijna niet voor te stellen, dat daar voor ruim honderd jaar nog een vrij uitzicht was over landbouwgronden. Op ongeveer 50 meter vanaf de bank ligt het Middelpunt van Nederland. Dit zijn 3 stenen, welke een zonnewende vormen. In een van deze stenen staat gebeiteld "MIDDELPUNT VAN NEDERLAND". Van hieruit is het nog ongeveer een halve kilometer naar onze fietsen.

De weg terug was behoorlijk zwaar. Een stevige tegenwind zorgde ervoor dat de benen verzuurden. We waren dan ook blij toen we weer thuis waren. Vlug koffie zetten, dat is dan wel lekker, zeker met een snee mueslibrood.

Al met al toch 45 gefietst en 6 km gelopen!!

Related Articles

De familie Rensing fietsdag

Familie fietsdag met de Rensings

Kampen, 29 augustus 2004

Fietsen in Gaasterland en nog wat.

CIMG2497.JPGVrijdag 29 september 2006 zijn we wezen fietsen in Friesland. Het Gaasterlan paad hadden we uitgezocht om te gaan doen. Deze route is 37km.

Read More

Wat hebben we zoal gedaan

Beste vriendinnen en vrienden,
Het is al weer even geleden dat jullie langs deze weg iets van ons hebben vernomen. Dus werd het de hoogste tijd om hier wat recente informatie te geven.

Door op de betreffende foto te klikken kom je in het fotoalbum.

Read More

De Catharina-tour

DSC05892.JPGNadat op de parochiedag van Sint Maarten op de veiling mijn kavel bij opbod verkocht was, restte er voor mij de plicht de kopers het gekochte product te leveren. De productomschrijving was zeer summier en eigenlijk best ook wel rekbaar. Het ging om een fietstocht van een halve dag door de locatie H. Catharina. Deze bestrijkt de plaatsen Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg.

Voor de foto's klik je op de volgende link:
http:www.boschker.net/piwigo/index.php?/category/21

Read More

De familie Rensing fietsdag

CIMG1972.JPGZondag jl., 25 juni 2006, op de verjaardag van mijn moeder, haar verjaardag wordt op zondag 2 juli 2006 gevierd, was de jaarlijkse fietsdag van de familie Rensing. Dit keer lag de organisatie bij Dinie en Henk Dibbelink uit Borculo. Bij aankomst werden we onthaald op koffie met koek. Het was meteen al gezellig buiten op het terras. Dat zullen de buren wel gehoord hebben.

Read More

Fietstocht door de streek; "Van Jonge Leu en Oale Groond".

CIMG2761.JPGAfgelopen zondag 3 juni waren wij uitgenodigd bij Fons en Ria Weber. Rommy en Siny te Vaarwerk waren er ook, dus een echte kleine reunie van de opleiding in Enschede.

Read More

Hemelvaart 2005, bevrijdingsdag

CIMG0803.jpgVandaag is de weersverwachting niet al te best, in de loop van de middag wordt er regen verwacht vanuit het westen.
We besloten er een gecombineerde fiets-wandeldag van te maken. Fietsen naar Lunteren en aldaar gaan wandelen.
U kunt hier klikken om een paar foto's te bekijken.

Read More

Fietsweekend Drenthe

CIMG2213.JPG Met een goede weersverwachting in het verschiet, de hele grote hitte was over, hebben wij afgelopen weekend, 29 en 30 juli 2006, samen met Mariet en Wim in Drenthe gefietst.

Read More

Familie fietsdag met de Rensings

Zondag 24 juli 2005 was het dan eindelijk zover.... Familie fietsdag met de Rensings. Voor mij begon de dag veel te vroeg. Francis had de wekker op 7:30 gezet en daarbij meteen de tijd maar een uur vooruit geschoven ter compensatie. Dus was er nog een uurtje om mijn "kantoor" te zuigen, etc. Om 8:45 gingen we richting Eibergen. Gerda zou fietsen huren, want onze auto is met Jos onderweg. Gerda had de koffie al klaar. ook de krentewegge viel in goede smaak. Gezellig zo'n koffieuurtje.

U kunt hier klikken om een paar foto's te bekijken.

Read More

Kampen, 29 augustus 2004

‘s Ochtends met de auto naar Kampen gereden, en aldaar op de carpoolplaats bij Kampen-Zuid, ik weet niet zeker of dat zo heet, de auto geparkeerd.
De oorspronkele bedoeling was om de IJsseldelta te gaan fietsen en daar dan iets bij aan te knopen. Maar bij het knooppunt Hattemerbroek kun je niet direct afslaan naar Hattem, dus besloten we om naar Kampen te gaan.

Door hier te klikken gaat U naar de fotorapportage.

Read More

Monday, 05 February 2024 11:24

Deze site draait op Sj Basic4 van Smartaddons. De template bevalt uitstekend en biedt vele mogelijkheden. Echter de jaren gaan verder en ontwikkelingen staan niet stil. Deze template echter staat...

Wednesday, 30 August 2023 12:32

Inhoudsopgave Introduction 2 How to set up an OpenVPN server 2 Step 1 download easy-rsa 2 Step 2 build certs and keys for server and client 2 Step 3 Configure server 3 Step 5 Start server 4 Step 6...

Thursday, 23 March 2023 10:31

Op vrijdag 9 september 2022 waren we op de terugweg van een verblijf op het Duitse eiland Rügen naar huis. Voorbij Bremen, in de buurt van Wildeshausen ging opeens de rem vastzitten. Gelukkig reden...

Thursday, 26 January 2023 09:57

In de achterliggende jaren heb ik een aantal scripts geschreven om mijn IT services te monitoren. Een script ontstaat door een behoefte om iets te berekenen of te testen. Ik gebruik daarvoor stukjes...

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes