DSC02815Heel Nederland is weer in de ban van de tocht. Vandaag over een week zal het wel kunnen, als het na het weekend nog door blijft vriezen. Ondertussen heb ik zaterdag 4 februari 2012 de schaatsen aangetrokken op de ijsbaan van schaatsclub "De Kom" in Maarsbergen.

Het ijs was er niet best. Veel scheuren, en dan al die mensen die gezellig moeten staan kletsen op plekken waar je dat liever niet ziet. Niet dat er verder geen ruimte is, maar je moet de baan gebruiken. ook ouders met kinderen op de slee doen dat, en net als jij de bocht inzet laten ze dan het sleetje lekker tegen je in zwieren. 's Zondags toch nog maar weer een uurtje op "De Kom" wezen schaatsen. Op het Hens waren er nog twee door het ijs gezakt op zaterdag, daar waag ik me dus maar niet aan.
Het ijs was niet best op het Hens. Er waren weliswaar haast geen scheuren, maar wel bevroren golfjes, wat erg ruw ijs geeft, waar je alleen maar overheen kan glijden, en een aantal plekken met veel water op het ijs. Daar kreeg je behoorlijke natte broekspijpen van, en die waren dan ook goed bevroren, net als de veters in de schaatsen. Dit was vooral op de lange baan, achter de brug het geval. Na een val, half in het water, had ik het daar wel gezien en ben ik voor de brug gebleven. Daar redelijk goed geschaatst op het korte baantje.

TPL_BACKTOTOP