Tja, wat wil je? Het is winter en het ijs is goed. Het Henschotermeer was al behoorlijk uitgeschaatst, dus dat was niet leuk meer. Afgelopen vrijdag hebben Hans en ik afgesproken om zaterdag ergens samen te gaan schaatsen. De keuze viel op de "Rond de Wieden" tocht, in Belt Schutsloot.

Zaterdag ben ik naar Zwolle gereden om Hans op te pikken en daarna samen verder te rijden. Het was me 't ritje  wel, vanaf Hasselt was het een grote file naar de startplaats. Tot overmate van ramp raakte ik in Zwartsluis de bumper van mijn voorganger.
Uiteindelijk konden we nog langs de weg parkeren. de kortste weg naar de tocht was een honderdtal meters door een weiland lopen. dat hebben we dus maar gedaan.
Verder op de schaats. Het ijs was goed en er was nauwelijks wind. Mooi zonnetje, kortom het was genieten van een nu ijsrijke omgeving met rietkragen. Men was volop bezig met het maaien van het riet.
Aangezien er ook scheuren in het ijs zaten, en het erg druk was, konden valpartijen niet uit blijven. Jaja, dat was wel even pijnlijk. Maar ongemerkt waren we weer terug. 40km zat erop.

CIMG4320.JPGZondag heb ik nog een paar uurtjes bij Nijkerk, op het Veluwemeer geschaatst. Prima ijs daar. Van de voorspelde lichte dooi was aan het ijs nog niets te merken. Richting Nulde waren er veel vastgevroren schotsen. dat was wat lastig, en omdat ik alleen was heb ik maar rechtsomkeert gemaakt en mij verder beperkt tot rondjes op de grote en kleine baan.
Al met al was het dus een goed geslaagd schaatsweekend.

Door op een van de foto's te klikken kom je in het betreffende fotoalbum

TPL_BACKTOTOP