CIMG0803.jpgVandaag is de weersverwachting niet al te best, in de loop van de middag wordt er regen verwacht vanuit het westen.
We besloten er een gecombineerde fiets-wandeldag van te maken. Fietsen naar Lunteren en aldaar gaan wandelen.
U kunt hier klikken om een paar foto's te bekijken.

Om 11:00u zijn we dan zover, rugzak gepakt, wandelschoenen in de fietstas en de regenkleding niet te vergeten. Ook hadden we de zonnebrillen op gezet. En ik de pet!! We fietsten weg met een lekker zonnetje en de wind in de rug. De temperatuur was niet al te hoog, ik schat zo 12-13 C.

In Lunteren eerst even een kopje koffie gekocht, dat smaakt wel na een stukje fietsen.
Via de Meulunterse weg gingen we na het spoor rechtsaf, de Hessenweg op. Onze wandeling zou beginnen bij de Hessenhut. Tegenover camping de Goudberg zagen we wel een hut maar of dit de Hessenhut was viel niet te ontdekken. Dan maar verder fietsen en zoeken, totdat we het bos verlieten. De hoogste tijd om de kaart te gaan raadplegen. Een ding was duidelijk, we moesten terug. Dat kon maar een conclusie rechtvaardigen, n.l. dat de onbenoemde hut welke we gezien hadden inderdaad de Hessenhut moest zijn.

Na een paar happen brood zijn we gaan wandelen. De tocht zou ongeveer zes kilometer moeten zijn volgens het boekje. We zagen de zandafgraving en de Germaanse put. Dit is een reconstructie van een waterbron uit ong. 300 v. Chr. Ook zagen we een reconstructie van de zogenoemde "Celtic fields". Dit zijn kleine rechthoekige akkertjes, welke al ong. 2000 v. Chr. bewerkt werden, en waarvan de contouren met behulp van luchtcartografie zichtbaar zijn gemaakt. Van daar ging het naar de grafheuvel van de kopersmid. In de tuin van een woning zag je nog twee grafheuvels, welke nog nooit onderzocht zijn. Na een stuk verharde weg gaan we het bos weer in. Op naar de notarisbank, zie foto. Het is bijna niet voor te stellen, dat daar voor ruim honderd jaar nog een vrij uitzicht was over landbouwgronden. Op ongeveer 50 meter vanaf de bank ligt het Middelpunt van Nederland. Dit zijn 3 stenen, welke een zonnewende vormen. In een van deze stenen staat gebeiteld "MIDDELPUNT VAN NEDERLAND". Van hieruit is het nog ongeveer een halve kilometer naar onze fietsen.

De weg terug was behoorlijk zwaar. Een stevige tegenwind zorgde ervoor dat de benen verzuurden. We waren dan ook blij toen we weer thuis waren. Vlug koffie zetten, dat is dan wel lekker, zeker met een snee mueslibrood.

Al met al toch 45 gefietst en 6 km gelopen!!

TPL_BACKTOTOP