DSC05892.JPGNadat op de parochiedag van Sint Maarten op de veiling mijn kavel bij opbod verkocht was, restte er voor mij de plicht de kopers het gekochte product te leveren. De productomschrijving was zeer summier en eigenlijk best ook wel rekbaar. Het ging om een fietstocht van een halve dag door de locatie H. Catharina. Deze bestrijkt de plaatsen Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg.

Voor de foto's klik je op de volgende link:
http:www.boschker.net/piwigo/index.php?/category/21

Als je dan begint met de voorbereiding denk je dat dat goed te doen is. Mooie omgeving en heel veel mogelijkheden. Dan pak je de fiets en ga je een tocht uitstippelen. Aan het eind van die middag wist ik het. Het gaat me niet lukken om het grondgebied van de H.Catharinakerk te bestrijken. Het is te veel en te mooi.

Om deze reden ben ik gekomen met een tour door noord en oost Woudenberg. Op 26 augustus 2013 zijn we 's middags gaan fietsen. Het weer was uitzonderlijk mooi, stralende zon en een blauwe lucht. Dat kon niet beter.

Om 13:00u was het verzamelen bij mij thuis. Ontvangst met een kopje koffie of thee, met daarbij een koekje van eigen deeg. We gingen langs het beekje "de Heygraaf". Daarna naar de theekoepel van Stoop. Hier heb ik iets verteld over het ontstaan er van en waarom er hier niet meer is gebouwd dan alleen de koepel en het Berghuisje.

Zo ook heb ik bij het restaurant de Pyramide iets over de historie ervan verteld. Verder ging het door het rulle zand naar de Pyramide en natuurlijk hierover ook verteld over de Franse tijd en het ontstaan van de piramide met daar boven op de obelisk.

Een bezoek hebben we gebracht aan het Treeker meertje. Dit was voor de meesten een echte verrassing. Het is dan ook een gebied met een uitzonderlijk mooie en rustgevende natuur. 

Toen we hier verder wilden gaan, dook het pechduiveltje op. Iemand had een lekke band. En nu hoor ik U al zeggen, die plak je dan toch even. En dat is net wat ik ook dacht te doen. Maar weet U dat is niet zo simpel met een e-bike. Deze had een ventiel zoals je die ook op een autoband hebt. Goede raad is duur. Mijn lieve vrouw, die ook mee was, iemand moet toch wat foto's maken, opperde het idee om bij de boerderij te vragen of ze daar deze band op konden pompen, en jawel, dat kon. En zo was ons pechduiveltje weer rap terug gemept in zijn hok.

Gepauzeerd hebben we ook. Het was erg gezellig vertoeven op het groene gras van Eldorado. En als vergoeding voor het oponthoud, er moest immers een stuk gewandeld worden vanwege een lekke band, werd de rekening door de pechvogel betaald. Deze geste werd door iedereen erg gewaardeerd.

Na nog even over het landgoed Bruinenburg en het Schapenbruggetje te zijn gefietst zijn we bij mij thuis tot een afronding van deze middag gekomen. Alvorens de gasten vertrokken kregen zij eerst nog een excursie door onze wijnmakerij en na ook nog iets geproefd te hebben is ieder vrolijk en blij huiswaarts gegaan. Een zeer geslaagde middag, zowel voor onze gasten als voor ons.

 

TPL_BACKTOTOP