Autopech - 1

Even een weekje er tussenuit. Een weekend Berlijn voor een bezoek aan kinderen en kleinkinderen. Altijd leuk. Daarna de rest van de week naar het eiland Rügen. Rügen is een erg mooi eiland in Oostzee. Het is wel toeristisch, zeker voor de Oost-Duitsers. De historie van het eiland is verbonden met nazi Duitsland, toen het een vakantieoord was voor de partij elite. We hebben foto's van Berlijn en Rügen via deze link:Piwigo foto galerie

Op de drie volle dagen, die we er waren, hebben we iedere dag een fietstocht gemaakt. Het eiland is glooiend tot licht heuvelachtig. Het eiland heeft prachtige stranden en op andere plaatsen weer steile kusten. Wij hadden veel stevige, bijna stormachtige wind en op de laatste dag op het eind nog een bui regen. Het was er mooi fietsen, met prachtige uitzichten, vanaf de steile kust over de oostzee. De horeca is er goed en voldoende, maar in de kleine plaatsen moet je reserveren.

Op de terugweg kregen we helaas autopech. Al rijdend op de autosnelweg, op de rechter rijstrook gelukkig, gind de auto spontaan in de remmen. We konden nog de vluchtstrook op en daar stonden we dan. Even gewacht en maar proberen of de auto wil rijden. Dat lukte en zo konden we hem verder aan de kant zetten.Wat doe je dan? Hulp inschakelen, want je wilt niet het risico lopen dat dit nog een keer gebeurt, b.v. wanneer je op de linker rijstrook rijdt.

We hebben gebeld naar de SEAT mobiliteitsservice. Zij hebben de ADAC ingeschakeld en na een ongeveer een half uur wachten kwam de autoambulance. Dat viel niet tegen en die kwam precies op tijd, want het begon te regenen en te onweren, met een flinke stortbui erbij.

De ADAC bracht ons naar een garage in Wildeshausen. De auto ging op de brug, met gedemonteerd rechter voorwiel. De blokkade van de rem bleekt veroorzaakt te worden door druk, die op de remleiding blijft staan. De SEAT helplijn wil een diagnose van het probleem en de oplossing daarvan. Aangezien we niet bij een SEAT dealer gebracht waren, kon de garagehouder wel zien wat er gebeurde, maar geen oplossing bieden. hij kon niet constateren of er een probleem met de remleiding, de abs unit of de aansturing van de abs unit was.
IMG_20220909_162559.jpgAangezien het vrijdagmiddag was en al tegen vijven liep en we met de SEAT mobiliteitsservice geen duidelijkheid konden krijgen over repatriering van de auto en overnachtingen, hebben we besloten om zelf een hotel te boeken in Wildeshausen.
Ook de volgende morgen, zaterdagochtend, werd niet duidelijk wat wij konden verwachten van de SEAT mobiliteitsservice. Eerst waren het 3 overnachtingen en repatriering en vandaag werden het 5 overnachtingen en eventuele repatriering indien er niet gerepareerd kon worden. ook kreeg ik een telefoontje uit Oldenburg, dat daar een auto voor ons stond. Die had echter geen trekhaak, die wel nodig was voor de fietdendrager. ook zouden we die auto in Oldenburg op moeten halen, hetgeen voor ons geen optie was. Die auto heb ik dus afgezegd. Voor de zekerheid had ik vrijdagavond in de familie-app al gevraagd of er iemand was, die ons op zaterdag op zou willen halen en een auto met trekhaak heeft. Mijn jongste broer liet weten dat hij ons eventueel wel op wou halen. Daar er geen duidelijkheid was hebben we besloten mijn broer te bellen om ons op te halen. We zijn garage Wilkes zeer erkentelijk voor alle hulp en koffie die we daar kregen. Wel kregen we een rekening voor het werk aan de auto, wat terecht is.

We waren weer thuis, met onze spullen en onze fietsen. Het is zaterdagavond en toen kwam er een sms van SEAT dat de auto maandag gebracht wordt naar SEAT dealer Rasch in Cloppenburg. Op zondag weer een sms, met de boodschap dat we niet hoeven te bellen en zij contact opnemen, zodra er nieuws is.
Die maandag hebben we niets gehoord en die dinsdag ook niet. Tja even wat tijd geven voor verplaatsing en diagnostisering van de auto.

Op woensdag was mijn geduld wel op. Garage Rasch gebeld. Grote verbazing, de auto was daar niet.
Garage Wilkes gebeld, de auto stond daar nog.
SEAT mobiliteitsservice gebeld, volgens hen heeft de ADAC de opdracht niet opgepakt. Hierna werd ik door de ANWB gebeld, zij melden dat de auto op donderdag 15 september alsnog naar Rasch wordt gebracht en ik de volgende ochtend gebeld wordt over de diagnose.

Op donderdagmorgen 14 september SEAT maar weer eens gebeld om te horen hoe de zaak ervoor staat. Dat gaan ze uitzoeken en ze zullen mij terug bellen. Tegen vijven ben ik zelf maar weer gaan bellen met SEAT, omdat ik nog niet teruggebeld ben. De dame die de telefoon opnam liet weten dat haar dienst er bijna opzat en dat ze mijn vraag doorgeeft aan haar collega, die terug zal bellen.
In de avond werd ik daadwerkelijk gebeld door SEAT. Het is een foutje van  ADAC dat het transport van de auto nog niet geregeld is. De medewerker heeft de ADAC verzocht om de auto op vrijdagmorgen met spoed naar Rasch te brengen. SEAT zal Rasch vragen om zo spoedig mogelijk een diagnose te stellen en die aan ons mee te delen.

Vrijdagochtend ben ik door de ADAC gebeld met de vraag waar de sleutel van de auto is. Tegen twaalven een email ontvangen van Wilke, dat de auto niet meer bij hen staat. Bij Rasch gecheckd of de auto inderdaad daar is en dat bleek zo te zijn.
Tegen vijven werd ik door SEAT gebeld, dat er iets mis is met ABS, het anti blokkeer systeem,  en dat er onderdelen besteld zijn, die maandag worden verwacht.

Op vrijdagmiddag, voordat SEAT belde, had ik al met Rasch gebeld. Die zeiden dat ze die dag nog geen tijd om naar de auto te kijken, maar dat ze dat zaterdagochtend zullen doen.

Op maandagmorgen 19 september ben ik door Rasch gebeld met de mededeling, dat de ABS unit vervangen moet worden en dat dat dik 2300 euro gaat kosten en dat ze daarom een opdrachtbevestiging nodig hebben om de reparatie uit te voeren. De levertijd voor een nieuwe ABS unit zou 3 tot 5 dagen zijn. Uiteraard heb ik meteen een email verzonden met de opdrachtbevestiging.

Dinsdagmorgen 20 september belde Rasch me op, met de mededeling dat zij nog geen bevestiging hadden ontvangen. Die had ik toch echt de vorige dag verzonden, en zij zouden nog even verder zoeken. Een kwartier later heb ik ze gebeld om te horen of ze de bevestiging hadden ontvangen. Dat bleek inderdaad het geval te zijn, dus zij konden aan het werk gaan.

Donderdag 22 september werd ik in de namiddag gebeld door Rasch, dat da auto gereed was. Een vriend bleek bereid om me de volgende dag, 235km ver, naar garage Rasch te brengen. Na een lekkere lunch bij een bakker in Cloppenburg zijn we naar de garage gereden. Dat was nog een extra hindernis, aangezien de weg totaal geblokkeerd was door werk aan de weg. Ik heb de rekening in ontvangst genomen en betaald. De auto stond netjes klaar en was ook uitgezogen.

En zo is, na precies twee weken, de auto weer thuis. De vraag is waarom dit zolang moest duren. In mijn opinie is niet alleen de ADAC de oorzaak hiervan. De SEAT mobiliteitsservice had onvoldoende de vinger aan de pols tijdens het transport. Tevens was de communicatie gebrekkig en de informatie, die ze gaven,  tegenstrijdig, waardoor wij genoodzaakt waren zelf actie te ondernemen.

Wij zijn blij dat we zonder ongelukken thuis zijn gekomen met onze spullen, en uiteindelijk de auto ook.😂

Related Articles

Gehacked

Boschker.net was even weg

Weet je dat:

Fietsen in Gaasterland en nog wat.

CIMG2497.JPGVrijdag 29 september 2006 zijn we wezen fietsen in Friesland. Het Gaasterlan paad hadden we uitgezocht om te gaan doen. Deze route is 37km.

Read More

Wat hebben we zoal gedaan

Beste vriendinnen en vrienden,
Het is al weer even geleden dat jullie langs deze weg iets van ons hebben vernomen. Dus werd het de hoogste tijd om hier wat recente informatie te geven.

Door op de betreffende foto te klikken kom je in het fotoalbum.

Read More

De Catharina-tour

DSC05892.JPGNadat op de parochiedag van Sint Maarten op de veiling mijn kavel bij opbod verkocht was, restte er voor mij de plicht de kopers het gekochte product te leveren. De productomschrijving was zeer summier en eigenlijk best ook wel rekbaar. Het ging om een fietstocht van een halve dag door de locatie H. Catharina. Deze bestrijkt de plaatsen Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg.

Voor de foto's klik je op de volgende link:
http:www.boschker.net/piwigo/index.php?/category/21

Read More

De familie Rensing fietsdag

CIMG1972.JPGZondag jl., 25 juni 2006, op de verjaardag van mijn moeder, haar verjaardag wordt op zondag 2 juli 2006 gevierd, was de jaarlijkse fietsdag van de familie Rensing. Dit keer lag de organisatie bij Dinie en Henk Dibbelink uit Borculo. Bij aankomst werden we onthaald op koffie met koek. Het was meteen al gezellig buiten op het terras. Dat zullen de buren wel gehoord hebben.

Read More

Fietstocht door de streek; "Van Jonge Leu en Oale Groond".

CIMG2761.JPGAfgelopen zondag 3 juni waren wij uitgenodigd bij Fons en Ria Weber. Rommy en Siny te Vaarwerk waren er ook, dus een echte kleine reunie van de opleiding in Enschede.

Read More

Hemelvaart 2005, bevrijdingsdag

CIMG0803.jpgVandaag is de weersverwachting niet al te best, in de loop van de middag wordt er regen verwacht vanuit het westen.
We besloten er een gecombineerde fiets-wandeldag van te maken. Fietsen naar Lunteren en aldaar gaan wandelen.
U kunt hier klikken om een paar foto's te bekijken.

Read More

Fietsweekend Drenthe

CIMG2213.JPG Met een goede weersverwachting in het verschiet, de hele grote hitte was over, hebben wij afgelopen weekend, 29 en 30 juli 2006, samen met Mariet en Wim in Drenthe gefietst.

Read More

Familie fietsdag met de Rensings

Zondag 24 juli 2005 was het dan eindelijk zover.... Familie fietsdag met de Rensings. Voor mij begon de dag veel te vroeg. Francis had de wekker op 7:30 gezet en daarbij meteen de tijd maar een uur vooruit geschoven ter compensatie. Dus was er nog een uurtje om mijn "kantoor" te zuigen, etc. Om 8:45 gingen we richting Eibergen. Gerda zou fietsen huren, want onze auto is met Jos onderweg. Gerda had de koffie al klaar. ook de krentewegge viel in goede smaak. Gezellig zo'n koffieuurtje.

U kunt hier klikken om een paar foto's te bekijken.

Read More

Kampen, 29 augustus 2004

‘s Ochtends met de auto naar Kampen gereden, en aldaar op de carpoolplaats bij Kampen-Zuid, ik weet niet zeker of dat zo heet, de auto geparkeerd.
De oorspronkele bedoeling was om de IJsseldelta te gaan fietsen en daar dan iets bij aan te knopen. Maar bij het knooppunt Hattemerbroek kun je niet direct afslaan naar Hattem, dus besloten we om naar Kampen te gaan.

Door hier te klikken gaat U naar de fotorapportage.

Read More

Monday, 05 February 2024 11:24

Deze site draait op Sj Basic4 van Smartaddons. De template bevalt uitstekend en biedt vele mogelijkheden. Echter de jaren gaan verder en ontwikkelingen staan niet stil. Deze template echter staat...

Wednesday, 30 August 2023 12:32

Inhoudsopgave Introduction 2 How to set up an OpenVPN server 2 Step 1 download easy-rsa 2 Step 2 build certs and keys for server and client 2 Step 3 Configure server 3 Step 5 Start server 4 Step 6...

Thursday, 23 March 2023 10:31

Op vrijdag 9 september 2022 waren we op de terugweg van een verblijf op het Duitse eiland Rügen naar huis. Voorbij Bremen, in de buurt van Wildeshausen ging opeens de rem vastzitten. Gelukkig reden...

Thursday, 26 January 2023 09:57

In de achterliggende jaren heb ik een aantal scripts geschreven om mijn IT services te monitoren. Een script ontstaat door een behoefte om iets te berekenen of te testen. Ik gebruik daarvoor stukjes...

Copyright © Free Joomla! 4 templates / Design by Galusso Themes