Vanuit de Iraakse gemeenschap in Woudenberg is, bij monde van de heer Lene Nissan, aan de RK gemeenschap van de H. Catharina gevraagd mee te doen aan een winterkledingactie voor de Irakese christenen in Noord Irak. Zij leven daar nog steeds in tenten en de winters zijn bitter koud. Er kan dan wel één meter dikke laag sneeuw liggen.

 

De Iraakse gemeenschap heeft een dringend beroep op onze geloofsgemeenschap gedaan om zoveel mogelijk winterkleding in te zamelen. Het doel was echt kleding en geen dekens of slaapzakken. Deze worden verstrekt door de grote hulporganisaties welke daar actief zijn.

 

Natuurlijk heeft de katholieke gemeenschap graag gevolg gegeven aan dit verzoek. Zo was de Catharinakerk op woensdagochtend 5 november van 09:00u tot 12:00u en op donderdagavond 6 november van 19:00u toto 20:00u open voor het inzamelen van de kleding. Op de woensdagochtend zijn er heel veel spullen aangeleverd. De hal van de kerk lag behoorlijk vol met gebruikte en soms nog ongebruikte winterkleding.

 

De kleding welke op woensdag is ingezameld is op die zelfde dag nog naar Almere gegaan. Daar stond een vrachtwagen klaar om naar Irak te vertrekken. In deze auto was nog ruimte over en zo kon de eerste kleding mee naar Irak.

De op donderdag aangeleverde kleding wordt door de Iraakse gemeenschap opgeslagen en gaat een volgende keer mee.

 

Op de foto ziet U de heren Ton van Leur en Henk Boschker, die de inzameling hebben uitgevoerd.

TPL_BACKTOTOP